Visszatekintő - 2009
 
Elérkezett az év vége. Ilyenkor értékeljük, összegezzük mi mindent tettünk ebben az évben, és elkezdünk terveket szőni a jövő esztendőre. 2010, amellett, hogy kiemelten a Fesztiválok éve lesz, egyesületünk életében is mérföldkőnek számít: jövőre ünnepeljük a D.A.K.L.E. 10. születésnapját. Az alkalomra pedig különleges dolgokkal készülünk.2009 - Feledhetetlen bemutatók

Mielőtt elárulnám, mi mindennel készülünk 2010-ben, tekintsünk röviden vissza a 2009-es évre. Egyesületünk december 11-én tartotta évzáró közgyűlését, melyen ismertetésre és értékelésre került az éves munka, elhangzottak a jövő évi tervek. Külön örömmel szolgált, hogy idén is új tagokat avattunk, valamint öt fő csatlakozott újonnan az egyesülethez, s ezévi munkájuk alapján a tagjelöltek sorába léptek.

A kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére ezt az évet is sikeresen zártuk, az év folyamán 22 bemutatót tartottunk, illetve folytattuk a tavaly megkezdett Haditorna Klubot. Ebben az évben is különféle rendezvényeken vettünk részt, kezdve a motoros találkozótól, az iskolai programokon át, a több napos történelmi fesztiválokig. Csak a legemlékezetessebeket említve: 34 magyar és 3 külföldi csapat között vonultunk végig Balatonfüred utcáin a történelem több évszázadát felsorakoztató Korok Fesztiválján, 4 napon át szórakoztattuk az érdeklődőket az Eger főterén felállított Középkori Piactéren, illetve a Pusztai Farkasok meghívására ismét részt vettünk a Dióverő Szíp Napok Fesztiválon, Érmihályfalván.

2009 áprilisában ismét 4 tagunkat – Békési Attila, Békési Zsolt, Nawrocki Ádám, Neufeld Tamás - avatta a Nemzetközi Szent György vitézei Lovagrend a lovagjává és a tavalyi évhez hasonlóan több, a Lovagrend által szervezett rendezvényen is részt vettünk.

Fontos változások is történtek az egyesület életében a 2009-es évben. Egyrészt az év folyamán elnyertük a közhasznú fokozatot. Másrészt pedig a vezetőségben is váltás történt, id. Nagy István helyét Csuth Gábor vette át a vice-kapitányi poszton. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok támogatását, akik adójuk 1%-ának felajánlásával segítik munkánkat, azt, hogy a lovagkor örökségét minél szélesebb körben bemutathassuk és átadhassuk értékeit a 21. század emberének.

A 2008-as évben ilyen úton 37.787 Ft felajánlást kaptunk, melyet maradéktalanul a műsoraink tőlünk megszokott színvonalának fenntartásához szükséges eszközök, felszerelések beszerzésére, pótlására költöttük.

Hol találkozhattál velünk 2009-ben2010 - Jubileum, még több kaland

A jövő évre nézve igen komoly terveink vannak, mivel 2010-ben ünnepeljük 10 éves fennállásunkat. Ebből az alkalomból - többek között - készülünk egy dokumentumfilmmel, mely az egyesület 10 éves történetét mutatja be. Ezen kívül tartogatunk még egypár meglepetést, de ezekről majd 2010-ben.