Diósgyőr újratöltve - a kardforgatók éjszakája




 
A cím nem a véletlen műve, hisz a tavalyi szereplésünk után most másodszor (és reméljük nem utoljára) léptünk fel Nagy Lajos királyunk rezidenciáján.



Mint minden fellépést, itt is megelőzték az előkészületek és tervezgetések, hogy mi is fog „terítékre kerülni” tőlünk. Amit tudtunk, hogy nem sétagaloppra vállalkoztunk, hisz szombat 11-tól vasárnap 16 óráig 9 előadást kell tartanunk! De úgy szép az élet, ha zajlik. Étkezésünkről Laci papa gondoskodott meg az a pár kiló sertéscomb és csülök, melyet mesterien elkészített! Csatába csak nem megyünk üres gyomorral...

Érkezés! Szombat reggel gyorsan felvertük a táborhelyünket a vár tövében, majd rövid konzultáció után 11:00-kor a vár udvarán belekezdtünk a bemutatónkba. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk mind a két nap, és bár még havazással is riogattak, végül ragyogó napsütésben tudtuk bemutatni műsorainkat a közönségnek. A második fellépést követően épp leértünk a vár tövébe, mikor szóltak, hogy pár perc múlva kellenénk a TV1-nek… Lesz egy gyors bejelentkezés, kérdés vállaljuk-e. A válasz természetesen igen volt, és szinte pihenés nélkül mentünk a lovagterembe, ahol pár percnyi ingyen reklámmal gazdagodtunk.

Elérkezett az éjszakai tárlatvezetések ideje. Kitaláltuk a műsort is, és míg pár csapattársunk kisegített a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend műsorában, addig mi kint lázasan készültünk egy kis színészkedésre. Gondoltuk, ha már egész nap harcoltunk, ideje megmeríteni a kupáinkat jóféle boritallal… Igen ám, de lovagjaink igencsak a pohár mélyére nézhettek, hisz többen is boszorkányt véltek látni az ódon falak közt. Azt hiszem a közönség jól szórakozott, miközben mi derekasan elpáholtuk egymást… Még penge is tört, de ez már csak a hab volt a tortán. Aki ott volt nem fogja elfelejteni a látványt, ezt bizton állíthatom. Az est befejezéseként összegyűltünk a lovagteremben, és örvendeztünk. Majd elköszönve vendéglátóinktól nyugovóra tértünk (volna). De Lajos lovag úgy döntött, hogy egy kis csapatösszetartást hoz össze a helyi vendéglátóipari egységek egyikében. Így kerültünk „Ildi rider” koncertre...

Vasárnap reggel közös reggeli, majd készülés a nap 3 fellépésére. Megérkezett a kölcsönkardom is, így magabiztosan vághattam neki a fellépéseknek. Már dél előtt szép számban érkeztek a várak szerelmesei, így egy komoly tömegnek adhattuk elő tudományunk. A vastaps sem maradt el. Délután aztán búcsút intettünk a diósgyőri várnak, és elindultunk Debrecen irányába.

Személyes konklúzióm levontam, és ezt pár mondatban summáznám: Aki ellátogat egy ilyen rendezvényre, az biztos nem fog csalódni a látványban és a programokban sem. Nekem nagyon tetszett az a profizmus, ahogy megoldották a párhuzamosan több helyen történő műsorokat. Bár ez mind külön műsor volt, mégis ez állt össze egy egésszé! Mintha tényleg a középkorban lenne a látogató velünk együtt. Bent lakomáznak, a vár másik részén lovagot avatnak, az udvaron a kardforgatást mívelik a harcosok. Közben a vár fehérnépe is serénykedik. A másik élményem a hét végével kapcsolatban, hogy hétfőn nem volt olyan izmom, amit ne éreztem volna…. Szerintem csapattársaim is hasonló élményről számolhatnának be, de ez most az én tisztem volt.

Köszönjük a diósgyőri vár szervezőinek a meghívás, valamint az Aranysarkantyús Lovagoknak is a közös élményeket. Ahogy tudom, hamarosan ismét találkozunk!

Diósgyőr - Kardforgatók éjszakája