II. Munkácsi Várjátékok




 
A tavalyi év sikereinek nyomán idén második alkalommal rendezték meg a Munkácsi Várjátékokat, melyet Egyesületünk egy bemutatóval támogatott. A rendezvény célja a magyar hagyományok és kultúra ápolása volt, és természetesen tartalmas és színes szórakozási és kikapcsolódási lehetőség a kárpátaljai családoknak.



Az estig tartó mulatságon mind magyar, mind ukrán művészek részt vettek, haditornával, harci bemutatókkal , táncos, zenés műsorokkal szórakoztatták az érdeklődőket. Az egész napos rendezvény Munkács város önkormányzata, az ungvári magyar főkonzulátus és az Összefogás a Kárpátaljai Magyar Családokért Egyesület szervezésében valósult meg.

A programoknak az időjárás is kedvezett, hiszen gyönyörű napsütésben adtuk elő műsorunkat a középső várban. A bemutatónak leginkább a gyerekek örültek, hiszen megpróbáltuk közvetlenebbé tenni fegyvebemutatónkat, hogy minden gyerek megnézhesse, kezébe foghassa a lovagok kedvelet fegyvereit. A műsor végeztével pedig az érdeklődök a kelevéz hajításban is megmérettethették magukat egy dobás erejéig. A gyerekek végtelen érdeklődésének csak a program időbeosztása vetett véget.

Munkács