Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, Debrecen




 
A reneszánsz kor hangulatát varázsolja napjainkba az a kiállítás, ami tegnap nyílt a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban magyar, finn és olasz mesterek alkotásaiból. A megnyitóünnepségen a korabeli tárgyak közé egyesületünk szolgáltatta a korabeli virtust a Hollóének Hungarica zenei kisérete mellett.



2007. november 6-án került sor a "Reneszánsz nosztalgia" című kiállítás megnyitójára a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban, Debrecenben. Az európai együttműködés keretében létrejött rendezvény a Koós Károly Művészeti Iskola ifjú kézműveseinek gyönyörű munkáit mutatta be, ékszereket, ruhákat, zászlókat a reneszánsz korából. Egyesületünk a kiállított tárgyak mellett a középkor hangulatát igyekezett felidézni egy másik megközelítésből, a hadi kultúra oldaláról.

A megnyitó egy zenei bemutatóval indult, melynek keretében a Hollóének Hungarica zenéje csalogatta a múzeumba a látogatókat, miután a szervezők és a résztvevők köszöntötték a megjelenteket. A megnyitó beszédeket követően egyesületünk haditorna bemutatója következett. A kiállítóterem fizikai korlátai következtében mindössze egy rövid fegyver- és viseletbemutatóra, illetve a közelharci fegyverek használatának bemutatására volt lehetőségünk néhány párharc keretében. A megnyitó ünnepség utolsó programpontjaként a Koós Károly Művészeti Iskola diákjainak műsorát láthattuk. A megnyitót egy jóízű lakomázás zárta, mely ízletes húsaival, éretten mosolygó gyümölcseivel, gyöngyöző borával szintén a középkor hangulatát idézte.

Mind a programokat, mind pedig a kiállítást nagy érdeklődés kísérte.