Eger, Végvári Vígasságok - 2007




 
2007. július 22-ére ismét meghívást kaptunk Egerbe a Végvári Vígasságokra, ahol a hagyományőrzés és a haditorna iránt érdeklődő közönség megtekinthette új műsorunk. Ez a nap azonban több szempontból is fontos dátum az Egyesület számára...



A "Vesszen a király! Éljen a király!" című műsorunk az 1311-es esztendőbe repíti vissza közönségünket, a hatalmi viszályok időszakába, amikor Károly Róbert véres csatákat vívott az ellene lázadó főurakkal.

"Eseményeink helyszíne Károly Róbert tábora, ki királyi hadjáratát vezeti az lázongó urak megregulázására. " - a műsor kiindulópontja, amikor a főurak csapatai rajtaütnek Károly Róbert táborán. "A torkokból csatakiáltás tör elő, s olyan ádáz ütközet veszi kezdetét, amilyen a tatárok ideje óta még nem volt Magyarországon." - szól a történet.

A történet szolgál alapjául új műsorunknak, amellyel a Végvári Vígasságokra készültünk, július 22-ére. Az izgalmas csatajelenetekkel bővített műsorunkban a Károly Róbertre támadó vitézek bizonyíthatják be, hogy hűtlenségük után is érdemesek a király bocsánatára.
A közel egy órás bemutatónk nagy sikert aratott a közönség körében, s véleményük szerint élvezetes és tartalmas szórakozást nyújtottunk az érdeklődők számára.

A hétvégén azonban más szempontból is eredményes volt számunkra, ugyanis a várban, ünnepélyes keretek között avattuk fel 4 új tagunkat (egy udvarhölgyet, egy lovagot és két apródot), kikre Horváth-Moón István, templomos lovag kérte könyörgő beszédében az Úr áldását.

Mindezek megkoronázásaként pedig a vasárnap délután megrendezett íjászversenytmind csapatban (Kozma István, Csúth Gábor, Jenei József) mind pedig egyénileg (Kozma István) egyesületünk lovagjai nyerték meg.

Eger, Végvári Vígasságok - 2007