Eger, Végvári Vígasságok - 2001




 
"Fogadom, hogy tisztességgel és bátorsággal a vitézi próbán helytállok a magyar történelmi hagyományok és múltunk dicsőségére, Isten engem úgy segéljen" - visszhangozták 2001 nyarán az ország legkülönfélébb pontjaiból összegyűlt lovagok esküjét az Egri Vár falai.



2001-ben hatodik alkalommal került megrendezésre Egerben a Végvári Vígasságok nevű rendezvénysorozat. A programot - immáron hagyományosan - a haditorna csoportok összecsapása nyitotta meg. Az idei lovagi tornán hat csapat, köztük egyesületünk, a Debreczeni Arany-Keresztes Lovagok vett részt.

A kilenc napig (jún 21.-29.) tartó rendezvény első hétvégéjén került sor a katonai hagyományőrző csoportok második egri találkozójára és versenyére is.

A szervezők remek munkáját  dícséri, hogy az érdeklődők változatos programok széles tárházából válogathattak: fakírok, zászlóforgatók, énekmondók és hastáncosok szórakoztatták a közönséget reggeltől késő estig. A látogatók megkóstolhatták a középkori magyar ínyencségeket és figyelemmel kísérhették tradicionális foglalkozást végző mesterek, többek közt fegyverkovácsok, páncél- és íjkészítők munkáját is.